Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

Eindelijk, er is beslist het huis staat TE KOOP! Maar wat nu? Met deze handige tips is de woning binnen no- time verkocht!

 

Een opgeruimde woning is goud waard!
Niet iedereen houdt van rommel, en zeker niet tijdens een bezichtiging. Een potentiële huizenkoper moet door zo min mogelijk heen hoeven te kijken. Zorg er dus voor dat je woning opgeruimd is.

 

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte
Kleine rommeltjes zijn zo opgeruimd, maar denk eens aan grotere objecten. Zoals die tennistafel op zolder die in de weg staat en de ongebruikte stoffige hometrainer op zolder waar je steeds bijna je nek over breekt. Deze voorwerpen kun je het beste ergens anders opslaan, zoals een opberg box. Een extra zakcentje verdienen voor kleine klusjes in huis? Verkoop deze spullen online! Het opruimen van deze spullen zorgt voor een groter ogende ruimte, en daar houden bezoekers van! Een extra tip: geef potentiële kopers de illusie dat je huis vol slimme opbergmogelijkheden zit. Creëer extra bergruimte door al je kasten half- leeg te houden.

 

Kleine klusjes daar heb je plezier van!
Lekker verkocht online? Betaal hier de kleine opknapklusjes van. Deze kunnen een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan de muur in de keuken die ooit wit was – hoeveel werk is het om daar een likje verf overheen te gooien? Of die loszittende deurklink even vast te schroeven? Juist. Als je dan toch lekker bezig bent, restyle je huis meteen. Koop wat leuke accessoires om het huiselijk aan te kleden.

 

Een oase van rust
Ga jezelf maar eens na, tijdens het bezichtigen van een woning wil je rust. Blijf daarom zelf niet in de woning tijdens een bezichtiging, denk ook aan andere gezinsleden en huisdieren. Neem ze mee of breng ze weg naar vrienden of familie.

 

Een schoon huis verkoopt beter
Gewoon even de stofzuiger door de woonkamer, de swiffer over de kasten halen allemaal een kleine moeite. Die stapels kranten en ongeopende enveloppen? Ook deze kunnen van tafel. Zorg ervoor dat de badkamer en keuken schoon zijn Maar overdrijf het niet, je woning hoeft geen plaats delict te zijn. Zorg dat er nog iets van leven te zien is. Een schoon en opgeruimd huis maken nu eenmaal warmere gevoelens los bij de kijker.

 

Verliefd op je huis
Toen jij het huis aankocht werd je verliefd op de woning. Misschien zie je dat nu niet meer omdat je gaat verhuizen. Probeer toch de punten te benadrukken waar je toen zo enthousiast over was. Je wilt immers dat de toekomstige koper deze ook ziet.

Time het fotomoment goed
Het liefst laat je, je huis fotograferen als het zonnig is. Dan ziet het huis er zowel van buiten als van binnen goed uit en is het licht optimaal. Bij MyHouse vinden we fotografie belangrijk, daarom besteden we deze klus altijd uit aan een professionele vastgoed fotograaf. Voordat hij langskomt maken we een afspraak wat voor jullie het beste uitkomt. De fotograaf laat niet elke hoek van het huis zien, maar maakt juist potentiële kopers nieuwsgierig. Er moet een reden zijn om het huis te bezichtigen en juist nog meer te willen zien.

 

Zorg voor een fantastische presentatie
Vandaag de dag worden alle te koop staande woningen op internet met elkaar vergeleken. Zorg er dus voor dat de woning van binnen en buiten schoon, leeg en opgeruimd is. Zorg daarnaast voor verschillende media, zoals foto’s, video’s, virtuele tour en plattegronden. Iedere zoeker heeft een voorkeur, sommige zoekers laten zich graag door de woning begeleiden en bekijken op het gemakje een video en anderen bepalen graag zelf de virtuele route door jouw huis en kiezen sneller voor de virtuele tour. Zorg er voor dat jouw woning bij iedere zoeker in het oog springt en kies voor een makelaar die samenwerkt met een professionele fotograaf en/of videograaf.

 

Bij MYHOUSE snappen we als geen ander hoe belangrijk het is om jouw woning perfect in beeld te brengen. Bij iedere woning bekijken we samen wat het beste resultaat geeft, zijn we altijd aanwezig tijdens de opnames en besteden we het vastleggen van jouw woning altijd uit aan een professionele partij.

Terug naar overzicht