De eerste indruk maak je maar een keer

Als jij je woning wilt verkopen wil je natuurlijk dat deze op de best mogelijke manier in beeld komt. Hiervoor zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Zo kunnen er foto’s, video’s, een virtuele tour, artist impressions en plattegronden worden toegevoegd. In deze blog lichten we één methode verder toe. Het gaat om de virtuele tour waar MYHOUSE makelaars gebruik van maakt én in gespecialiseerd is. Wij bieden de meest realistische en meeslepende manier om een woning online te ervaren. Deze virtuele tour geeft de digitale kijker het gevoel er echt aanwezig te zijn en de woning ook daadwerkelijk te bezichtigen. Lees snel verder om meer te ontdekken over de nieuwste manier om jouw woning te presenteren.

 

Allereerst wat is een virtuele tour? Bij een virtuele tour wordt door middel van vele aan elkaar gekoppelde 3D scans een tour door jouw woning gecreëerd. Woningzoekers kunnen dus vanaf hun computer, tablet of telefoon door jouw woning ‘lopen’. MYHOUSE makelaars gebruikt hiervoor de meest geavanceerde methode die momenteel op de markt is. De beelden zijn haarscherp (4K) en alle scans zijn naadloos aan elkaar verbonden. Waardoor het ook echt mogelijk is om je virtueel door jouw droomwoning te bewegen. Een bijkomend voordeel is dat van iedere ruimte tijdens het scannen ook de afmetingen worden vastgelegd, waardoor het later mogelijk is om zelfs in het model te meten. En als laatste bestaat de mogelijkheid om aan het model een heleboel extra informatie toe te voegen, zoals beschrijvingen, snelkoppelingen naar andere informatie en extra beeldmateriaal. In vergelijking tot andere systemen is dit een enorm verschil. Andere systemen bieden geen 4K kwaliteit, leveren enkel 360o foto’s (geen volledig aan elkaar geschakelde tour), is het niet mogelijk om in te meten en kan geen extra informatie worden toegevoegd.

 

Voor het maken van deze 3D scan is er een speciale camera nodig. Eén van de betere camera’s om 3D scans mee te maken is de Pro2-camera. Deze is perfect geschikt voor opnames van meerdere ruimtes. De camera registreert elk detail in de ruimte, levert een fantastische kwaliteit en is ook nog eens snel. Zo wordt er in een mum van tijd een perfecte virtuele tour van jouw woning gemaakt. De scans die de camera maakt zijn haarscherp en kunnen gebruikt worden als 360o foto, er kunnen normale foto’s uit de scans gehaald worden, er kunnen video’s van gemaakt worden en er kan een complete virtuele tour mee samengesteld worden. En daarnaast kan al het beeldmateriaal worden gebruikt voor presentatie op internet en social media. Zo wordt jouw woning altijd en overal op originele manier onder de aandacht gebracht.

 

Het eindresultaat van een virtuele tour mag er wezen, de digitale kijker heeft diverse mogelijkheden om de woning optimaal te ervaren. Via de ‘dollhouse view’ wordt de woning in een 3D model in zijn geheel weergeven. Op deze manier is het mogelijk om een bijzonder perspectief van de gehele woning te krijgen. In feite is ‘het poppenhuismodel’ een röntgenscan van de woning die in één keer een volledig overzicht geeft. Een woning heeft vaak meerdere verdiepingen en die zijn dan in één oogopslag zichtbaar. Door de ruimtes lopen, ronddraaien en zelfs digitaal de trappen op te lopen, is allemaal mogelijk in het 3D model.

 

Deze virtuele tour van MYHOUSE makelaars creëert een absoluut wow-effect, is enorm gebruiksvriendelijk en geeft de digitale kijker het gevoel de woning echt te bezichtigen.

Terug naar overzicht